Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Mięso myjemy kroimy w kostke,smażtmy na oleju dodajemy pokrojone pieczarki ,marchewkę pokrojoną w kostkę,i cebulę pokrojoną w piórka,lekko doddusić.Doprawić pieprzem wystudzić.
Do naczynia do zapiekania dać na spód ryż,następnie mieso wymieszane z pieczarkami,cebulą i marchewką.Smietanę wymieszać z zupą cebulowąi zalac zapiekankę.Na górę dać pokrojony por i paprykę.Włozyć do nagrzanego piekarnika 200 st na 40-50 minut.
POLECAM ! ! !
Mięso myjemy kroimy w kostke,smażtmy na oleju dodajemy pokrojone pieczarki ,marchewkę pokrojoną w kostkę,i cebulę pokrojoną w piórka,lekko doddusić.Doprawić pieprzem wystudzić.
Do naczynia do zapiekania dać na spód ryż,następnie mieso wymieszane z pieczarkami,cebulą i marchewką.Smietanę wymieszać z zupą cebulowąi zalac zapiekankę.Na górę dać pokrojony por i paprykę.Włozyć do nagrzanego piekarnika 200 st na 40-50 minut.
POLECAM ! ! !
gusia1000
gosia56
bardzo dziękuję .
Bo
Elficzna