Sposób przygotowania:
Zapiekanka serowa z mięsem mielonym
Makaron gotujemy na pół miękko. Mięso mielone przyprawiamy Warzywkiem, świeżą bazylią i oregano, papryką słodką i ostrą. Smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Ser trzemy na tarce. Ok. 3 łyżki majonezu i 3 łyżki ketchupu mieszamy, robiąc sos. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy. Parówki kroimy w plasterki. W duże misce mieszamy makaron, mięso mielone z cebulą, trochę sera, pieczarki i parówki. Dodajemy sos. Dokładnie mieszamy. Wymieszane składniki przekładamy do prostokątnego naczynia żaroodpornego. Na wierzch posypujemy dużą ilością sera. Na ser natomiast zioła prowansalskie. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 25 minut. Smacznego :)