Sposób przygotowania:
Zapiekanka serowo – ziemniaczana
Ziemniaki obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Resztę masła rozłożyć na wierzchu ziemniaków, następnie posypać je drobno posiekanym czosnkiem. Całość oprószyć lekko papryką i Warzywkiem. Włożyć do rozgrzanego do 80° piekarnika i zapiekać przez około 40 minut. Pod koniec pieczenia posypać ziemniaki tartym serem i piec aż do momentu stopienia się sera.
Serwowanie: ciepłą zapiekankę najlepiej podawać z sosem pomidorowym lub surowymi warzywami sezonowymi.
Serwowanie: ciepłą zapiekankę najlepiej podawać z sosem pomidorowym lub surowymi warzywami sezonowymi.
jarek-energy
sandra200
kayleb
Magdusia1312
Takie na studencki obiad
Ann
Gość
Gość
26teska
kunia_080286
siwa12345
ptysiu
Persik
justka
Moni008
katra3
czekoladka145
fortes
dla takiej kuchareczki jak ja to wazne , bo dopiero stawiam pierwsze kroki , pozdrawiam
julka3
ptychu
julka3
Hej mam pytanie czy ziemniaki gotowałaś?
madzia1984