Sposób przygotowania:
zapiekanka warzywna smakosza
Przygotowanie:
Warzywa po uprzednim rozmrożeniu i wyjęciu z torebki, smażymy na oleju, aż będą miękkie. Wbijamy jajka, mieszamy. Doprawiamy solą. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z przecierem.
Na dno żaroodpornego naczynia wykładamy 2 naleśniki, a następni kolejno warstwy (każdą przykrywając 2 naleśnikami): 1/3 ryżu, ˝ warzyw, 1/3 ryżu, ˝ warzyw, 1/3 ryżu. Zapiekamy 20 minut w temp 200 C.
Warzywa po uprzednim rozmrożeniu i wyjęciu z torebki, smażymy na oleju, aż będą miękkie. Wbijamy jajka, mieszamy. Doprawiamy solą. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z przecierem.
Na dno żaroodpornego naczynia wykładamy 2 naleśniki, a następni kolejno warstwy (każdą przykrywając 2 naleśnikami): 1/3 ryżu, ˝ warzyw, 1/3 ryżu, ˝ warzyw, 1/3 ryżu. Zapiekamy 20 minut w temp 200 C.