Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna z mięsem mielonym
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy ok.10-12 minut razem z mięsem, w między czasie przyprawiamy, pod koniec smażenia dodajemy rozgniecione ząbki czosnku.
Papryki, pieczarki i brokuła kroimy na kawałeczki. Wsypujemy warzywa do jednej miseczki i przyprawiamy.
Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy i przesypujemy mięso mielone, nie mięsie rozrzucamy warzywa i wszystko posypujemy startym żółtym serem.
Wkładamy do piekarnika na 180 stopni i zapiekamy przez ok.50 minut.
Papryki, pieczarki i brokuła kroimy na kawałeczki. Wsypujemy warzywa do jednej miseczki i przyprawiamy.
Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy i przesypujemy mięso mielone, nie mięsie rozrzucamy warzywa i wszystko posypujemy startym żółtym serem.
Wkładamy do piekarnika na 180 stopni i zapiekamy przez ok.50 minut.