justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Zapiekanka warzywno-ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Uczta dla wegetarian, ale nie tylko! Podawać np. z sałatką warzywną.

Zapiekanka warzywno-ziemniaczana

Składniki:

Zapiekanka warzywno-ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka warzywno-ziemniaczana
Ziemniaki obrać i ugotować, zetrzeć na tarce, zmieszać z ubitym jajkiem. Gotowane warzywa rozgnieść i wyłożyć na wysmarowanej olejem brytfannie, na to położyć warstwę ziemniaków i posypać wszystko serem i szczyptą gałki muszkatołowej. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na dużym ogniu, aż ziemniaki będą chrupiące, a ser się zrumieni. Zostawić do wystygnięcia, następnie pokroić w prostokątne kawałki.