Sposób przygotowania:
Zapiekanka z bułki paryskiej z kurczakiemETAP 1:
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, tak samo umytego pora.
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy mięso,oprószamy suszoną natką pietruszki, przesmażamy 3 minuty,
ETAP 2:
po czym dodajemy pora i całość dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
ETAP 3:
W wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu rozkładamy porwaną na kawałki bułkę paryską.
ETAP 4:
Wykładamy farsz z mięsem i porem, na wierzchu posypujemy pokrojonym w kostkę pomidorem.
Sos:
Jajka miksujemy z mlekiem doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, wrzucamy starty na tarce ser mozzarella, sosem zalewamy zapiekankę.Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, zapiekamy 20 minut, podajemy gorącą po wyjęciu z pieca.
zbysiowa
triplecripplecooker
2milutka
dziękuję za test!
halina