Sposób przygotowania:
Zapiekanka z dorszem i makaronemETAP 1:
Makaron gotuję w dużej ilości wody al dente którą solę.
Do miski przekładam śmietanę, dodaję jajka, sól, pieprz, gałkę i całość mieszam.
ETAP 3:
Dorsza osuszam ręcznikiem papierowym, sole, pieprzę posypuję przyprawą do ryb i odstawiam na 30 minut. W naczyniu do zapiekania układam makaron, wylewam na niego masę ze śmietany i mieszam.
Układam dorsza. Brokuły i marchewkę gotuję al dente w osolonej wodzie. Marchew kroję na cienkie paski, brokuł dzielę na różyczki.
ETAP 4:
Na rybę układam brokuł, marchew, pomidorki koktajlowe. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i wstawiam naczynie, zapiekam 30 minut. 5 minut przed końcem posypuję startym serem.