Sposób przygotowania:
Zapiekanka z jabłkami
Gotujemy 0,5 kg ryżu na pół twardo z dodatkiem 1 łyżeczki miodu, na tarce w plasterki trzemy jabłka przysmażamy je na odrobinie masła z dodatkiem cynamonu i cukru. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem ze wszystkich stron i układamy warstwami ryż i jabłka.
Wkładamy do piekarnika na około 30 minut aby jabłka puściły sok w ten sposób ryż dojdzie do siebie. Na koniec przygotowujemy śmietankę z cukrem do polania gotowej już zapiekanki.
Tak mało czasu a danie smakuje bardzo dobrze :)
Smacznego
Wkładamy do piekarnika na około 30 minut aby jabłka puściły sok w ten sposób ryż dojdzie do siebie. Na koniec przygotowujemy śmietankę z cukrem do polania gotowej już zapiekanki.
Tak mało czasu a danie smakuje bardzo dobrze :)
Smacznego
ETAP 1: