Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kalafiorem.
Kalafior dzielimy na małe różyczki i razem z fasolką szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki grubości ok. 3 - 4 cm.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy plastry ziemniaków (jedno obok drugiego) a następnie wykładamy kalafior i fasolkę.
Całość posypujemy przyprawą gyros.
Dolewamy bulion oraz na sam wierzch kładziemy plastry sera.
Zapiekankę pieczemy ok 20-25 min w 170 stopniach.
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki grubości ok. 3 - 4 cm.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy plastry ziemniaków (jedno obok drugiego) a następnie wykładamy kalafior i fasolkę.
Całość posypujemy przyprawą gyros.
Dolewamy bulion oraz na sam wierzch kładziemy plastry sera.
Zapiekankę pieczemy ok 20-25 min w 170 stopniach.