Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Mięso opłukać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i razem usmażyć doprawiając solą, pieprzem i papryką.
Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Jajko roztrzepać ze śmietanę, dodać sól, pieprz, paprykę ostrą i majeranek.
Do naczynia żaroodpornego wrzucić makaron, kalafiora, kurczaka i pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę. Wszystko wymieszać i zalać jajkiem ze śmietaną. Na wierzch zetrzeć ser żółty.
Zapiekać pod przykryciem ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Mięso opłukać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i razem usmażyć doprawiając solą, pieprzem i papryką.
Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Jajko roztrzepać ze śmietanę, dodać sól, pieprz, paprykę ostrą i majeranek.
Do naczynia żaroodpornego wrzucić makaron, kalafiora, kurczaka i pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę. Wszystko wymieszać i zalać jajkiem ze śmietaną. Na wierzch zetrzeć ser żółty.
Zapiekać pod przykryciem ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.