Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kiełbasą i warzywami
Mieszankę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy jogurt z jajkami.
Formę do zapiekania smarujemy masłem i wkładamy :
mieszankę ryżową, wyrównujemy i oprószamy przyprawami, pokrojoną cebulę, paprykę, kiełbasę, oprószamy przyprawami, wlewamy jogurt wymieszany z jajkami, posypujemy starym serem, oprószamy przyprawami.
Formę z zapiekanką wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy jogurt z jajkami.
Formę do zapiekania smarujemy masłem i wkładamy :
mieszankę ryżową, wyrównujemy i oprószamy przyprawami, pokrojoną cebulę, paprykę, kiełbasę, oprószamy przyprawami, wlewamy jogurt wymieszany z jajkami, posypujemy starym serem, oprószamy przyprawami.
Formę z zapiekanką wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.