laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Zapiekanka z kopru włoskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie polecam zapiekanka inaczej

Zapiekanka z kopru włoskiego

Składniki:

Zapiekanka z kopru włoskiego

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z kopru włoskiego
Odciąć łodygi i nasady korzeni kopru a bulwy umyć i pokroić wzdłuż na plastry Gotować w osolonej wodzie 10 minut.Wodę odlać i osuszyć plastry. Ser pokroić na plastry sardele i oliwki posiekać.Pomidory też pokroić na plastry Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na dnie wyłożyć plastry kopru na nich sardele ,pomidory i plastry sera. Posolić i popieprzyć Bazylię posiekać i posypać nią ser.Na wierzchu ułożyć oliwki. Piec aż ser się zarumieni w tem 220 stopniach.

Tagi:

sery ser