Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczaka - garam masala
► MARYNATA : olej starannie wymieszać z czosnkiem, przyprawą garam masala, papryką, curry, pieprzem, sólą i śmietaną. ► Pokrojonego w dużą kostkę kurczaka ułożyć w naczyniu i zalać przygotowaną marynatą, zwracając uwagę na to, aby był całkowicie zanurzony. Od czasu do czasu marynatę należy lekko zamieszać i odwrócić mięso. Odstawić na całą noc do lodówki. ► Następnego dnia przełożyć mięso z marynatą do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i piec około 55 minut w 180C / Termoobieg /. Po upływie 25 minut zdjąć folię i pozostałe 30 minut zapiekać odkryte. Podawać według uznania na przykład z ryżem i czerwonymi buraczkami .... Posypać natką pietruszki.