Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem
Na roztopionej margarynie zeszklić pokrojoną w pół plasterki cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojone w dużą kostkę udźce z kurczaka. Kalafior pokroić na mniejsze kawałki i także dodać na patelnię. Wlać wodę,przykryć i dusić do momentu aż wyparuje większość płynu. Gdy to nastąpi dodać pokrojonego w grubą kostkę grillowanego kurczaka. Paprykę umyć,osuszyć i pozbawić gniazd nasiennych. Paprykę także pokroić w grubą kostkę i wrzucić na patelnię. Dusić dalej. Pomidory przelać do miski i zmiksować końcówką do zup. Na patelnię dodać przyprawę kebab oraz sól,wymieszać. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać,aby dobrze połączyła się z zawartością patelni. Wlać rozdrobnione pomidory,zamieszać. Zagotować. Zdjąć z ognia. Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić. Dodać do sosu. Wymieszać. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Ser zetrzeć na grubych oczkach i posypać zapiekankę z wierzchu. Zapiekać około 20 minut w 180 st. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!