Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronu i szpinaku
Makaron ugotować al dente i odcedzić .
Foremkę do zapiekanek wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .
Jajka dobrze roztrzepać widelcem lub trzepaczką .
Usmażyć szpinak na maśle .Doprawić mini kostkami czosnkowymi , pieprzem , gałką muszkatołową . Wlać śmietankę . Dusić 5 minut . Ostudzić. Wymieszać makaron , szpinak , dymkę i jajka . Doprawić solą i pieprzem .
Wyłożyć do foremki .Zapiekać 45 minut w 180 * C ( wstawiać do rozgrzanego piekarnika ).
Podawać do mięs albo jako samodzielne danie .
Foremkę do zapiekanek wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .
Jajka dobrze roztrzepać widelcem lub trzepaczką .
Usmażyć szpinak na maśle .Doprawić mini kostkami czosnkowymi , pieprzem , gałką muszkatołową . Wlać śmietankę . Dusić 5 minut . Ostudzić. Wymieszać makaron , szpinak , dymkę i jajka . Doprawić solą i pieprzem .
Wyłożyć do foremki .Zapiekać 45 minut w 180 * C ( wstawiać do rozgrzanego piekarnika ).
Podawać do mięs albo jako samodzielne danie .