Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronu kukurydzianego
Makaron podgotować i odcedzić.
Ser zetrzeć na tarce a boczek pokroić w paseczki, pieczarki na kawałki a cebulę w kostkę.
Na patelni podsmażyć boczek z cebulą i pieczarkami, przestudzić.
Ugotowany makaron wrzucić do dużej miski, dodać podsmażone składniki.
Śmietanę, jajka i mascarpone wymieszać z serem, dodać do smaku przyprawy i wlać tę mieszankę do makaronu.
Wszystko wymieszać i przełożyć do wysmarowanej olejem wysokiej blachy z wyposażenia kuchenki.
Zapiekankę piec 35 minut w 190 stopniach.
Podawać na gorąco, można dodać ketchup.
Ser zetrzeć na tarce a boczek pokroić w paseczki, pieczarki na kawałki a cebulę w kostkę.
Na patelni podsmażyć boczek z cebulą i pieczarkami, przestudzić.
Ugotowany makaron wrzucić do dużej miski, dodać podsmażone składniki.
Śmietanę, jajka i mascarpone wymieszać z serem, dodać do smaku przyprawy i wlać tę mieszankę do makaronu.
Wszystko wymieszać i przełożyć do wysmarowanej olejem wysokiej blachy z wyposażenia kuchenki.
Zapiekankę piec 35 minut w 190 stopniach.
Podawać na gorąco, można dodać ketchup.