Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z pieczarkami
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę i czosnek oraz mięso przez kilka minut. Wlewamy gorącą wodę i gotujemy przez 15 minut, dokładamy pieczarki i gotujemy do momentu aż pieczarki będą miękkie.
W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu razem ze śmietanką, zagotowujemy.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę i czosnek oraz mięso przez kilka minut. Wlewamy gorącą wodę i gotujemy przez 15 minut, dokładamy pieczarki i gotujemy do momentu aż pieczarki będą miękkie.
W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu razem ze śmietanką, zagotowujemy.