aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Zapiekanka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna zapiekanka z patelni, fajna alternatywa dla tych co nie mają piekarnika, a wydaje mi się, że smakuje nawet lepiej :)

Zapiekanka z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka z patelni

 

  • 250 g makaronu rurki,
  • 300 ml kremówki,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 podwójna pierś kurczaka,
  • 20 g startego żółtego sera,
  • sól,
  • pieprz,
  • suszone pomidory z czosnkiem.

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z patelni
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy kremówką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podgrzewamy, aż do zagotowania śmietanki. Następnie dodajemy odcedzony makaron. Podgrzewamy jeszcze ok. 3 minut. Na wierzch posypujemy starym serem, jak ser się rozpuści to ściągamy patelnię z ognia. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem.
Zapiekanka z patelni
kawalki kurczaka smazymy na kurczaka na patelni
Zapiekanka z patelni
dodajemy odcedzona kukurydze i mieszamy.
Zapiekanka z patelni
dodajemy kremowke i mieszamy, dodajemy przyprawy
Zapiekanka z patelni
posypujemy startym zoltym serem , podgrzewamy