Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z patelni z groszkiem
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy w bardzo drobną kostkę. Obrane pieczarki kroimy w cienkie talarki. Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Wrzucamy czosnek i cebulę, a po mniej więcej minucie, dodajemy pieczarki. Ciągle mieszając, smażymy razem przez 2 minuty. Dodajemy mrożony groszek oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dorzucamy wędlinę oraz mozzarellę i makaron, dokładnie mieszamy. Wyrównujemy powierzchnię i posypujemy startym na grubych oczkach żółtym serem. Przykrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu około 15 minut, a więc do chwili, gdy ser całkowicie się rozpuści. Zapiekankę podajemy od razu po przygotowaniu, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.