Sposób przygotowania:
Zapiekanka z puree ziemniaczanym
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, posolić i smażyć jeszcze kilka minut. Paprykę upiec w całości w piekarniku w 200 stopniach- aż będzie mieć czarne plamy. Gorącą włożyć do worka. Worek zawiązać i zostawić na 10 minut. Następnie paprykę obrać ze skóry, usunąć gniazdo niesienne i pokroić w paski. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie. Gorące zmiksować blenderem. Dodać żółtka i doprawić do smaku. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie kiełbasę z cebulą. Następnie paski papryki i ziemniaki. Całość zapiekać z włączoną górną grzałką lub grillem, aż góra będzie lekko brązowa.