Sposób przygotowania:
Zapiekanka z tortellini, mięsem i cukiniąEtap 1

Tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.
Etap 2

Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju.
Etap 3

Dodać tartą cukinię i odrobinę soli. Smażyć przez kilka minut często mieszając.
Etap 4

Dodać mięso. Smażyć dalej, aż mięso się zetnie. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Etap 5

Makaron rozłożyć w naczyniu do zapiekania. Na makaron wyłożyć mięso z cukinią.
Etap 6

Jajka wbić do miski, rozbełtać. Dodać do nich passatę, zioła i trochę soli, dokładnie wymieszać. Zalać tym makaron z mięsem.
Etap 7

Ser mozzarella odsączyć, pokroić w półplasterki. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na zapiekance rozłożyć kawałki mozzarelli, posypać tartym żółtym serem.
Etap 8

Wszystko zapiekać w 180 stopniach przez ok. 30-35 minut.