Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniaków
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę.
Mięso smażymy na małej ilości oliwy, następnie dodajemy posiekaną cebulkę oraz pokrojoną i odciśnięta kapustę kiszoną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem roślinnym i obsypujemy bułką tartą. Kładziemy na dnie połowę ziemniaków, na nią kładziemy farsz przykrywamy drugą połową ziemniaków.
Zapiekamy 60 do 75 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Mięso smażymy na małej ilości oliwy, następnie dodajemy posiekaną cebulkę oraz pokrojoną i odciśnięta kapustę kiszoną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem roślinnym i obsypujemy bułką tartą. Kładziemy na dnie połowę ziemniaków, na nią kładziemy farsz przykrywamy drugą połową ziemniaków.
Zapiekamy 60 do 75 minut w temperaturze 180-190 stopni.