talula

talula

Kucharz
[Przepisów: 5]

Zapiekanka z ziemniaków i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Często do włoszczyzny dodają tak duży seler że nie wiadomo co z nim zrobić

Zapiekanka z ziemniaków i selera

Składniki:

Zapiekanka z ziemniaków i selera

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z ziemniaków i selera
obranego selera kroimy w cienkie talarki, ziemniaki również. Cebulkę smażymy na patelni na rumiano. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwy- seler, cebula, pieprz, sól, ziemniaki, cebula, seler, cebula i znowu pieprz i sól. Nie ma znaczenia czy ostatnia warstwa wyjdzie z ziemniaków czy selera. Zalewamy wszystko bulionem i dodajemy dwie łyżeczki masła. Wstawiamy do piekarnika na godzinę nagrzanego do 190 stopni. Seler jeszcze nigdy nie był taki smaczny.