Sposób przygotowania:
zapiekanka ziemniaczana :)
ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, kroimy w talarki. cebule należy zeszklic, a nastepnie dodac do niej mieso mielone i smazyc dalej, dodając przyprawy(piepsz,sól). Bukiet warzyw lekko podgotować a nastepnie odcedzic i połączyć z mięsem i cebulą. Całość dusić ok 10-15 min na wolnym ogniu(można podlać troche gotowaną wodą).Pieczarki podpiekamy na maśle. sos pomidorowy lub koncentrat wlać do duszących się składników, sos powinien byc gesty. talarki ziemnaczane kładziemy na dnie naczynia zaroodpornego(tak aby zakryc dno), jedną surową cemulę kroimy w krążki i kładziemy na ziemniaki a nastepnie na ziemniaki kładziemy przygotowany wczesniej sos z miesa, warzyw i cebuli, a nastepnie smazone pieczarki na wierzch kładziemy ziemniaczane talarki(aby zakryć sos). ziemniaki posypujemy serem zółtym a na wierzch posypujemy bazylią. Danie należy zapiekać w piekarniku ok 20 min w temp 180stC,