Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapiekane ziemniaki można podawać z kefirem lub jako dodatek do mięsa i surówki.

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 5

Składniki:

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 5

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 5
Obrane ziemniaki umyć, pokroić w plasterki. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć 5 plasterków wędzonego boczku. Następnie na boczek wsypać pokrojone ziemniaki, oprószyć solą, posypać majerankiem i kminkiem, ułożyć pozostałe plasterki boczku. Naczynie z ziemniakami włożyć do nagrzanego piekarnika do 180-190 stopni i piec około 30 minut. Podawać z mięsem i surówką.