Sposób przygotowania:
Zapiekanki z dużą ilością sera
Pieczarki dokładnie obieramy, płuczemy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni z odrobiną margaryny podsmażamy pieczarki razem z cebulą (około 10-15 minut). Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bagietkę przekrawamy na pół, układamy usmażone pieczarki. Następnie obficie posypujemy serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 15-20 minut. Gotowe zapiekanki polewamy keczupem.
![Zapiekanki z dużą ilością sera Zapiekanki z dużą ilością sera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanki-z-duza-iloscia-sera-126112.jpg)
![Zapiekanki z dużą ilością sera Zapiekanki z dużą ilością sera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanki-z-duza-iloscia-sera-126113.jpg)
![Zapiekanki z dużą ilością sera Zapiekanki z dużą ilością sera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanki-z-duza-iloscia-sera-126114.jpg)
![Zapiekanki z dużą ilością sera Zapiekanki z dużą ilością sera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanki-z-duza-iloscia-sera-126115.jpg)
dusia30