Sposób przygotowania:
Zapiekanki z mielonką i żółtym serem i majonezemZapiekanki z mielonką 1
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w kostkę. Szklimy na maśle.
Zapiekanki z mielonką 2
Chleb kroimy w plastry.
Zapiekanki z mielonką 3
Natkę pietruszki siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Zapiekanki z mielonką 4
Pokrojone kawałki chleba smarujemy masłem. Mięso kroimy w średniej grubości plastry.
Zapiekanki z mielonką 5
Łączymy ze sobą cebulę. majonez, ser i natkę pietruszki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zapiekanki z mielonką 6
Na kromki chleba kładziemy kolejno mięso i masę z sera i majonezu. Pieczemy ok. kwadrans w 180 stopniach C.
SylaUla