Sposób przygotowania:
Zapiekanki z pieczarkami
Najpierw przygotowuję pieczarki, obieram je, przepłukuję, kroję w cieniutkie plasterki. Zawsze najpierw je obgotowuję, odcedzam i przesmażam na masełku z drobno pokrojoną cebulą , całość solę do smaku, Smażę do momentu aż woda całkiem odparuje.
Bagietki przecinam na połówki i każdą dzielą na trzy ( z jednej bagietki mam 6 porcji) Każdą kromkę smaruję cieniutko masłem i zapiekam około 5 minut w 180 st C
Na podpieczone układam plasterki sera żółtego, na ser wykładam pieczarki, posypuje delikatnie pieprzem i papryką , ewentualnie solą. Zapiekam do rozpuszczenia się sera , jakieś 10 minut.
*źródło wż
Bagietki przecinam na połówki i każdą dzielą na trzy ( z jednej bagietki mam 6 porcji) Każdą kromkę smaruję cieniutko masłem i zapiekam około 5 minut w 180 st C
Na podpieczone układam plasterki sera żółtego, na ser wykładam pieczarki, posypuje delikatnie pieprzem i papryką , ewentualnie solą. Zapiekam do rozpuszczenia się sera , jakieś 10 minut.
*źródło wż
agnes31
zbysiowa
Oj tak :)
karola25