Sposób przygotowania:
Zapiekanki z pieczarkami i wędzonym kurczakiemEtap 1
Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju (lub maśle), doprawić do smaku solą i pieprzem.
Etap 2
Mięso oddzielić od kości, porwać na mniejsze kawałki.
Etap 3
Bagietki przekroić wzdłuż na pół, posmarować masłem, ułożyć na blasze.
Etap 4
Na bagietkach rozłożyć usmażone pieczarki i mięso z kurczaka.
Etap 5
Na tym rozłożyć pokrojoną w kostkę cebulę i odsączoną, pokrojoną na mniejsze kawałki mozzarellę. Oprószyć oregano. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na zapiekankach.
Etap 6
Zapiekanki piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Podawać na ciepło np. z ketchupem.