eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Zapiekany banan w polewie miodowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekany banan w polewie miodowej

Zapiekany banan w polewie miodowej

Składniki:

Zapiekany banan w polewie miodowej

 

  • 1 banan
  • 4 łyżki gorącej wody
  • 3 łyżeczki mleka w proszku
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 2 łyżki naturalnego kakao

Sposób przygotowania:

Zapiekany banan w polewie miodowej
Do naczynia żaroodpornego włożyć nieobranego banana. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 15 minut. Rozpuścić kakao w gorącej wodzie, wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. Po wyjęciu z piekarnika banana obrać i polać przygotowanym sosem.