SUPERPRZEPIS

Zapiekany bloczek z mięsem

  • 2
  • mela25
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Zapiekany bloczek z mięsem Więcej zdjęć (5)

Przekładaniec mięsno warzywny , coś pysznego :)

Składniki:

Zapiekany bloczek z mięsem

 

  • farsz mięsny

 

 

  • farsz ryżowy
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 żółtko
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 10 dag kapusty pekińskiej
  • vegeta

 

  • 1/2 puszki fasolki czerwonej
  • kapusta pekińska

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany bloczek z mięsem
Od kapust pekińskiej odrywamy liście rozcinamy na pół zalewamy wodą solimy i gotujemy tak aby lekko zmiękły . Mięso wrzucamy do miski doprawiamy dobrze solą i pieprzem dodajemy białko i bułkę tartą wyrabiamy gładką zwarta masę .Ryż gotujemy , marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę siekamy , kilka liści z kapusty pekińskiej także siekamy drobno , warzywa podsmażamy na oliwie i doprawiamy vegetą . Przekładamy do ryżu dodajemy żółtko i mieszamy .W formie keksowej ( ja robię w silikonowej ) układamy liście na spodzie i po bokach , na to kładziemy większą część farszu mięsnego , następnie fasolki czerwone odsączone na fasolki kładziemy farsz ryżowy . i znów resztę farszu mięsnego przykrywamy liśćmi z pekińskiej . Zapiekamy w piekarniku około 30-40 minut w temp. 170 C .Polecam pyszne !!!
Zapiekany bloczek z mięsem
Po upieczeniu i przekrojeniu efekt jest super
Zapiekany bloczek z mięsem
Upieczone w całości przed przekrojeniem
Zapiekany bloczek z mięsem
Podczas przekładania farsz mięsny na kapuście
Zapiekany bloczek z mięsem
wysypujemy fasolkę z puszki czerwoną , i dajmey farsz ryżowy

Tagi:

ryż mięso tarta