paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste i syte danie. Chleb smażony na jajku zapiekany z plastrami boczku i serka polany sosem beszamel.

Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem, maczać chleb i smażyć na złoty kolor. Na rozgrzanej patelni podsmażyć plastry boczku tak aby były chrupiące i położyć na chleb, całość przykryć serkiem żółtym. Masło roztopić, wsypać mąkę i podsmażyć, mieszając wlewać mleko.Doprawić do smaku solą i gałką, chwilę gotować. Gotowy sos wylać na chleb z boczkiem i serkiem. Zapiekać 20 minut w temp. 180 stopni. Podawać na ciepło.
Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem, maczać chleb i smażyć na złoty kolor.
Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem
Na rozgrzanej patelni podsmażyć plastry boczku tak aby były chrupiące i położyć na chleb, całość przykryć serkiem żółtym.
Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem
Gotowy sos wylać na chleb z boczkiem i serkiem.