reila

reila

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Zapiekany makaron z rybą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zapiekanka z rybą i makaronem w sosie śmietanowo szpinakowym.

Zapiekany makaron z rybą.

Składniki:

Zapiekany makaron z rybą.

 

  • ryba rozmrożona 2, 3 filety
  • makaron (mogą być rurki, kokardki albo inne tym podobne)
  • śmietana
  • Winiary pomysł na: sos śmietanowo-szpinakowy do ryby
  • masło do wysmarowania garnka

Sposób przygotowania:

Zapiekany makaron z rybą.
Makaron gotujemy al dente. W małym rondelku gotujemy sos wg przepisu na opakowaniu. Rybę rozmrażamy i kroimy na kwadraty takie kilkucentymetrowe. Blachę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Ugotowany odcedzony makaron przekładamy do blachy/naczynia. Na makaron układamy rybe. Całość polewamy sosem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C zapiekamy 30-35 minut.