iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zapiekany schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Często robię ten schab na obiad dla mojej rodziny gdyż taki schab jest mniej kaloryczny niż tradycyjne schabowe.

Zapiekany schab

Składniki:

Zapiekany schab

 

  • 1 kg schabu wieprzowego,
  • 2 pomidory,
  • 20 dag sera żółtego,
  • 1 marchewka,
  • 1 korzeń pietruszki,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka kminku,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 cebula czerwona,
  • łyżeczka octu,
  • 2 łyżki oleju.

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany schab
Schab kroimy w plastry. Przygotowujemy ze wszystkich składników marynatę i maczamy w niej plastry odstawiamy na godzinę. Marchewkę, pietruszkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę siekamy, pomidora kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry schabu, warzywa pomidory oraz posypujemy startym serem. Zapiekamy godzinę w temp. 170 stopni. Podajemy z kapustą

Tagi:

sery ser schab