BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Zapiekany schabowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne kotlety z piekarnika. Dzięki warzywaom są soczyste i smaczne. Polecam nie tylko na niedzielny obiad.

Zapiekany schabowy

Składniki:

Zapiekany schabowy

 

  • 8 kotletów schabowych
  • 3 marchewki
  • cebula
  • 250 dag pieczarek
  • sól
  • pieprz olej
  • 8 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:

Zapiekany schabowy
Kotlety lekko rozbijam tłuczkiem , opruszam solą i pieprzem odstawiam do lodówki. Pieczarki myję i gotuję około 10 minut. Studze i kroję w kosteczkę. Cebulę również kroję w kosteczkę i razem z pieczarkami podsmażam na odrobinie oleju na patelni. Doprawiam solą i pierzem. Studzę. Marchew ścieram na tarce o średnich oczkach. Kotlety układam na blasze, na każdego wykładam porcję pieczarek z cebulą, przykrywam warstwą marchewki i smaruję łyżką majonezu. Piekę około godziny.

Tagi:

schab mięso