Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nieco bardziej ekskluzywna wersja tradycyjnego kotleta schabowego, która na pewno zadowoli niejednego smakosza!

Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami
Schab cienko rozbijamy, doprawiamy do smaku solą czosnkową, pieprzem oraz bazylią - panierujemy w sposób tradycyjny w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano do miękkości na rozgrzanym oleju po obu stronach.

Pieczarki kroimy na krzyż i przesmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.

Ser ścieramy na drobnych oczkach.

Blaszke wykładamy folią aluminiową, układamy na niej ciepłe kotlety zaraz po usmażeniu, posypujemy startym serek i układamy na nich pieczarki.

Zapiekamy do 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180*. Podajemy do drugiego dania.
Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami
Etap 1 pieczarki smazymy a ser scieramy .
Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami
Etap 2 schabowe smazymy i przekladamy na blaszke
Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami
Etap 3 kotlety posypujemy serem i pieczarkami