Sposób przygotowania:
Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami
Schab cienko rozbijamy, doprawiamy do smaku solą czosnkową, pieprzem oraz bazylią - panierujemy w sposób tradycyjny w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano do miękkości na rozgrzanym oleju po obu stronach.
Pieczarki kroimy na krzyż i przesmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.
Ser ścieramy na drobnych oczkach.
Blaszke wykładamy folią aluminiową, układamy na niej ciepłe kotlety zaraz po usmażeniu, posypujemy startym serek i układamy na nich pieczarki.
Zapiekamy do 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180*. Podajemy do drugiego dania.
Pieczarki kroimy na krzyż i przesmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.
Ser ścieramy na drobnych oczkach.
Blaszke wykładamy folią aluminiową, układamy na niej ciepłe kotlety zaraz po usmażeniu, posypujemy startym serek i układamy na nich pieczarki.
Zapiekamy do 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180*. Podajemy do drugiego dania.
Duusiak