Sposób przygotowania:
Zapiekany szpinak
Na patelni rozpuścić masło, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, wrzucić szpinak(jeżeli mrożonka to wcześniej rozmrozić), wymieszać i wrzucić pokrojoną w kosteczkę fetę. Na koniec dodać rozgnieciony czosnek, dobrze przyprawić.
Małe żaroodporne miseczki nasmarować masłem, włożyć szpinak, na wierzchu rozbić jajko, przyprawić solą i pieprzem i wstawić do piekarnika. Gdy jajka się zetną, posypać startym żóltym serem i zapiekać jeszcze aż ser się zarumieni.
Małe żaroodporne miseczki nasmarować masłem, włożyć szpinak, na wierzchu rozbić jajko, przyprawić solą i pieprzem i wstawić do piekarnika. Gdy jajka się zetną, posypać startym żóltym serem i zapiekać jeszcze aż ser się zarumieni.
Remik1515
bernika
a niby dlaczego? od kiedy to mrozony rozdrobniony szpinak nie nadaje sie do zapiekania?
Babciagramolka