anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zasmażana kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kapusta zasmażana na wędzonym boczku polecam zwłaszcza swojski boczek wtedy jest bardzo aromatyczną potrawą.

Zasmażana kapusta

Składniki:

Zasmażana kapusta

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta
Kapustę włożyć do garnka wlać około 1 szkl wody dodać ziele angielskie oraz listek laurowy i gotować około 15 minut.następnie doprawić do smaku solą i cukrem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Cebulę i boczek pokroić w kostkę i smażyć około 10 minut na małym ogniu. Dodać mąkę i ciągle mieszając smażyć około.3 minuty zalać wrzątkiem i wymieszać. Wlać zasmażkę do kapusty i zagotować.

Tagi:

kapusta