Sposób przygotowania:
Zasmażane łazankiPrzygotowanie składników.
W garnku zagotuj wodę razem z solą. Ugotuj w niej makaron do miękkości. Kapustę kiszona posiekaj, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Grzyby suszone namocz w wodzie ( najlepiej kilka godzin wcześniej )
Przygotowanie grzybów
Namoczone grzyby wyjmij z wody, w której się moczyły. Przelej ją do rondelka.
Grzybki pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do wody w rondlu i zagotuj.
Połączenie składników
Gdy kapusta będzie miękka odlej z niej nadmiar wody i dodaj niej zagotowane grzyby razem z wywarem. Duś razem, aż całość będzie miękka.
Etap końcowy
Ugotowany makaron połącz razem z kapustą i dokładnie wymieszaj.
Podanie potrawy
Gotowe łazanki podsmażaj na gorącym oleju.