Sposób przygotowania:
Zasmażane łazankiPrzygotowanie składników.
![Zasmażane łazanki Zasmażane łazanki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zasmazane-lazanki-378906.jpg)
W garnku zagotuj wodę razem z solą. Ugotuj w niej makaron do miękkości. Kapustę kiszona posiekaj, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Grzyby suszone namocz w wodzie ( najlepiej kilka godzin wcześniej )
Przygotowanie grzybów
![Zasmażane łazanki Zasmażane łazanki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zasmazane-lazanki-378907.jpg)
Namoczone grzyby wyjmij z wody, w której się moczyły. Przelej ją do rondelka.
Grzybki pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do wody w rondlu i zagotuj.
Połączenie składników
![Zasmażane łazanki Zasmażane łazanki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zasmazane-lazanki-378908.jpg)
Gdy kapusta będzie miękka odlej z niej nadmiar wody i dodaj niej zagotowane grzyby razem z wywarem. Duś razem, aż całość będzie miękka.
Etap końcowy
![Zasmażane łazanki Zasmażane łazanki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zasmazane-lazanki-378909.jpg)
Ugotowany makaron połącz razem z kapustą i dokładnie wymieszaj.
Podanie potrawy
![Zasmażane łazanki Zasmażane łazanki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zasmazane-lazanki-378910.jpg)
Gotowe łazanki podsmażaj na gorącym oleju.