Sposób przygotowania:
Zasmażany kapuśniak z żeberkami
Umyte żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą. Zagotować. W osobnym garnku posiekaną kapustę kiszoną zalać wodą i ugotować z dodatkiem kostki rosołowej, liścia laurowego i ziela angielskiego.
Do gotujących się żeberek dodać kostkę rosołową, liścia laurowego i ziele angielskie, a kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Kiełbaskę pokroić w kostkę i wraz z cebulką podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać do zupy. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać kapustę i gotować chwilę razem. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę.
Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Do gotujących się żeberek dodać kostkę rosołową, liścia laurowego i ziele angielskie, a kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Kiełbaskę pokroić w kostkę i wraz z cebulką podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać do zupy. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać kapustę i gotować chwilę razem. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę.
Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco.