Sposób przygotowania:
kapuśniak na żeberkach
Cebulkę i boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy.
Następnie dodajemy pokrojoną drobno kapustę kiszoną i smażymy kilka minut.
Całość podlewamy wywarem z żeberek i dusimy około 30 minut.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osobnym garnku 10 minut.
Do ziemniaków dodajemy kapustęz boczkiem i cebulą.
Rozcieramy ząbek czosnku i dodajemy.
Gotujemy 20 minut i doprawiamy do smaku.
Zupka gotowa.
Smacznego!
Następnie dodajemy pokrojoną drobno kapustę kiszoną i smażymy kilka minut.
Całość podlewamy wywarem z żeberek i dusimy około 30 minut.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osobnym garnku 10 minut.
Do ziemniaków dodajemy kapustęz boczkiem i cebulą.
Rozcieramy ząbek czosnku i dodajemy.
Gotujemy 20 minut i doprawiamy do smaku.
Zupka gotowa.
Smacznego!