luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Zawijana cukinia i baklazan

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna przystawka, ktora bedzie jeszcze czesto goscic na moim stole.

Zawijana cukinia i baklazan

Składniki:

Zawijana cukinia i baklazan

 

  • 1 cukinia
  • 1 baklazan
  • 1 serek Philadelphia (ok.200 gram- ja dalam o smaku ziolowym)
  • 1 serek Feta (ok.200 gram)
  • chilli
  • 2 zabki czosnku
  • olej
  • 2 lyzeczki balsamico
  • 1 lyzeczka przyprawy do salatki o smaku wloskim

Sposób przygotowania:

Zawijana cukinia i baklazan
Cukinie i baklazan umyc i osuszyc. Pokroic w bardzo cienkie plastry (nozem lub na maszynce do chleba).
Smazyc krotko na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Odsaczyc na reczniku papierowym. Serki wymieszac z zmiazdzonym czosnkiem i chilli. Na kazdy plasterek cukini i baklazana klasc po lyzeczce masy serowej i zwijac w ruloniki. Spiac wykalaczka i ukladac w naczyniu. Posypac przyprawa do salatek i pokropic balsamico. Odstawic na kilka godzin do lodowki.