Sposób przygotowania:
Zawijańce z sałatką krabową
Składniki na naleśniki wymieszać ze sobą, tak aby nie było żadnych grudek. Odstawić na 10 minut do lodówki, po czym ponownie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, aby naleśniki nie były grube i ładnie się zarumieniły podczas smażenia. Patelnię rozgrzać, rozsmarować odrobinę oliwy z oliwek- ja robię to pędzelkiem. Nakładać porcję ciasta i smażyć z obu stron. FARSZ: Trzy jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać pokroić w większą kostkę Do miski przełożyć odsączone mięso z kraba- u mnie niestety z puszki. Dodać pokrojone jajka, trzy łyżki kukurydzy oraz drobno posiekany koperek. Dodać majonez, jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą morską oraz czarnym pieprzem grubo mielonym. Tak przygotowanym farszem nadziewać naleśniki. Smacznego:)