Sposób przygotowania:
Zawsze udające się rogaliki Lali -z jabłkami
Wyrobić ciasto z masła, śmietany, mąki i szczypty soli. Zostawić w lodówce na 12 godzin zawinięte w folię spożywczą . Rozwałkowywać ciasto na owalne placki . Przekroić każdy na 8 trójkątów. Obrać jabłka. Pokroić na plasterki. Nakładać ma każdy trójkąt cząstkę jabłka .Zwijać rogalik . Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia. Posmarować wierzch rozmąconym z łyżka wody żółtkiem i posypać z wierzchu brązowym cukrem.Piec w wygrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut aż zrobią się złote . * Z tej porcji wychodzi 32 małe rogaliki. ** Jabłka powinny być słodkie. Zamiast posypywać rogaliki cukrem lepiej dać ten cukier do środka na jabłko - można też jabłko posypać szczypta cynamonu.