Sposób przygotowania:
Zdrowy chlebek
Wszystkie suche składniki mieszamy, drożdże rozrabiamy w odrobinie letniej wody z łyż. cukru, dodajemy do suchych składników, resztę wody również wlewamy i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieni odstawiamy na 30 min. przykryte ściereczką. Po upływie czasu wyrobić jezcze raz, przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i odstawić na kolejne 30min. Gdy ciasto będzie wyrośnięte wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec 45 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim chlebek na jeszcze 30 min, po czym wyjąć i ułożyć na kratce do wystygnięcia.
A i jeszcze, ja do piekarnika podczas pieczenia wstawiam garnuszek z wodą, wtedy skórka nie będzie taka twarda:).
A i jeszcze, ja do piekarnika podczas pieczenia wstawiam garnuszek z wodą, wtedy skórka nie będzie taka twarda:).