rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Żeberka cielęce duszone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W I fazie diety Dukana to cudowne doznanie smakowe

Żeberka cielęce duszone

Składniki:

Żeberka cielęce duszone

 

Sposób przygotowania:

Żeberka cielęce duszone
Żeberka oczyścić z tłustej skórki.Pokroić na mniejsze porcje.Posypać solą i obficie papryką i czosnkiem.Zostawić przykryte w lodówce na noc.Następnego dnia opiec na grillu w piekarniku z obu stron.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wlać trochę wody,przykryć i piec w 180st.C przez około 60min(w piekarniku z termoobiegiem).W czasie pieczenia obrócić żeby wszystkie były wilgotne a nie wysuszone.W I fazie Dukana jeść same,w II fazie P+W z kapustą kiszoną zasmażaną(oczywiście w/g zasad diety),a jak ktoś nie dietuje to jeszcze może dodać kaszę.