Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zeberka duszone w kapuscie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zeberka i kapucha-pychota

Zeberka duszone w kapuscie

Składniki:

Zeberka duszone w kapuscie

 

  • 75 dag zeberek
  • listek laurowy
  • duza cebula
  • kilka suszonych sliwek
  • 75 dag kapusty kiszonej
  • lyzka oleju
  • lyzka maki
  • sol pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zeberka duszone w kapuscie
Kapuste jesli zbyt kwasna,przeplukac i odcisnac,wlozyc do garnka i zalac wrzatkiem,wstawic na ogien.Zeberka umyc,osuszyc,natrzec sola i pieprzem.obsmazyc na suchej patelni.Zeberka przelozyc do kapusty,na tluszczu przesmazyc nie rumieniac plasterki cebuli.Cebule,listek laurowy,sliwki dodac do miesa,dusic pod przykryciem na niezbyt silnym ogniu ok 45 min.Gdy mieso i kapusta sa miekkie dodac rumiana zasmazke z maki i tluszczu,wymieszac i zagotowac.