Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Żeberka miodowo-imbirowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ciekawy przepis na tradycyjne mięso

Żeberka miodowo-imbirowe

Składniki:

Żeberka miodowo-imbirowe

 

  • 1 kg żeberek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • przyprawa czosnkowa do smaku
  • 1/4 szklanki sosu sojowego
  • 1 szklanka płynnego miodu

Sposób przygotowania:

Żeberka miodowo-imbirowe
podzielić mięso na porcje podgrzać piekarnik do 180 stopni przyprawić mięso zmieszać sos sojowy z miodem i dokładnie wysmarować żeberka piec w piekarniku do miękkości około 1 1/2 godziny podczas pieczenia często polewać sosem