Sposób przygotowania:
Żeberka na słodko z miodem
Żeberka należy dokładnie umyć i osuszyć. Dzielimy je na porcje po dwie kostki każdy kawałek. Miód, musztardę, sos sojowy i przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy, aż powstanie nam jednolita konsystencja.
Marynatą smarujemy mięso z każdej strony. Zostawiamy jej nieco, aby posmarować mięso w czasie pieczenia. Marynujemy dwie godziny w lodówce.
Żeberka układamy na wysmarowanej masłem blasze do pieczenia. Masła tak około jednej łyżeczki.
Pieczemy około 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem. W połowie pieczenia smarujemy je marynatą. Pięć minut przed końcem ustawiamy na 200 stopni.
Marynatą smarujemy mięso z każdej strony. Zostawiamy jej nieco, aby posmarować mięso w czasie pieczenia. Marynujemy dwie godziny w lodówce.
Żeberka układamy na wysmarowanej masłem blasze do pieczenia. Masła tak około jednej łyżeczki.
Pieczemy około 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem. W połowie pieczenia smarujemy je marynatą. Pięć minut przed końcem ustawiamy na 200 stopni.